Kunstmarkt 2019

Op zaterdag 14 september is de Kunstmarkt Hoornse Meer bij het Wall House aan de A.J. Lutulistraat in de wijk Hoornse Meer in Groningen-Zuid. In september 2012 is de kunstmarkt ook op deze prachtige locatie aan de rand van het Hoornse Meer gehouden. Dit jaar valt de kunstmarkt samen met de Open Monumentendag, waaraan het Wall House als ‘modern monument’ meedoet.  Zie voor meer informatie over het Wall House  www.groningermuseum.nl/museum/wallhouse-2  
Het Wall House is in 2000 gebouwd en is een ontwerp van de in 2001 overleden architect John Hejduk. Vanaf 2016 heeft het Groninger Museum het beheer van het Wall House overgenomen van de gemeente Groningen. Het is vanaf april tot eind oktober in de weekends open voor publiek. De toegang is gratis.  

Als organisatoren van de kunstmarkt zijn we er verheugd over deze te mogen houden op het terrein rond het Wall House. Het wordt vast een prachtige nazomer, maar voor de zekerheid huren we een aantal tenten om de kunstenaars en hun kunst een droog onderdak te bieden. De tenten zijn elk 10 x 5 meter, met ramen in de zijkanten. We onderzoeken of het mogelijk is vloeren in de tenten te plaatsen. De tenten kunnen desgewenst ook  helemaal open. Elke kunstenaar heeft 2 tafels die samen ca. 3 meter lang zijn (123 x 76 en 183 x 76 cm). We streven naar een diversiteit aan kunst,  die te zien en te kopen zal zijn. Er is livemuziek en natuurlijk is er een hapje en een drankje te ‘nuttigen’.  

Aanmelden kan door telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Wij sturen dan een opgaveformulier met bijbehorende ‘voorwaarden voor deelname’ toe. Het is de bedoeling, dat er 20-25 kunstenaars deelnemen. In de loop van juni of juli beslissen we welke kunstenaars kunnen deelnemen.  

Tenslotte nog de volgende opmerkingen: - De kosten voor deelname zijn € 20,- Bij storm en/of hevige regen gaat de markt niet door. Het Wallhouse is dan nog wel te bezoeken. - Actuele informatie over de markt vindt u op deze website en op www.meerhoornsemeer.nl
Verdere informatie bij: Elly Hohé 050-526 5145  / 06-1875 5941  
Matthé Snijders:  matsnijders@kpnplanet.nl

inloggen